De afgelopen periode ben ik bezig (geweest) met het uitbreiden en exposeren van mijn serie “Sterke vrouwen”, krachtige vrouwenportretten in delftsblauw met goud acryl op doek. Geïnspireerd op de werken van Vermeer en fotograaf Horst P. Horst.

Onlangs kreeg ik de bovenstaande foto van mijzelf en één van deze doeken, bewerkt door Sabine Wisman, die mij al meer dan een jaar coacht op het creatief-ondernemers-pad. Haar   Artist Wake up Call schudde de verstopte en lang ingeslapen creatief in mij wakker én in haar programma Creative Biz, waar ik maandelijks met haar en andere fantastische creatief ondernemers samenkom om te sparren en elkaar te helpen, ben ik de ondernemer in mijzelf aan het wakker schudden.

Sabine is als geen ander in staat om op creatief visuele wijze én met zoveel humor (en daar zit m vaak natuurlijk de grootste wijsheid!) dingen inzichtelijk te maken.

Voor mij was deze foto een eye-opener, een ‘connecting-the-dots-moment’! Ik ben in mijn onderneming met meerdere dingen bezig, ik ontdek al doende, probeer, pas aan, baal of ben blij, dat alles hoort erbij. Het stroomt vooral als ik aan het maken ben, aan het schilderen, uit eigen inspiratie of in opdracht en geïnspireerd door anderen. Én het stroomt als ik zie hoe Verse Blikken zich ontwikkelt, hoe blij mensen worden en welke stappen ze zetten door met anderen te sparren.

Toch was er ook steeds die hobbel om wat ik doe en wat ik maak te laten zien, over de bühne te brengen. Het ‘kunst’ of ‘art’ te noemen. Wat is mijn intentie en toegevoegde waarde met en bij Verse Blikken?

En hier staat het dan zo mooi in een ‘nutshell’: ik kijk naar kunst en werp mijn “verse blik” er op, ik doe dit in het maken van portretten van mensen, ik doe dit met bestaande kunst die mij inspireert en ik doe dit, onder andere, in en met andere ondernemers in Verse Blikken!

Ik word er blij van, mijn MAP wordt steeds meer zichtbaar….