Vandaag is een bijzondere dag, eindelijk gaat mijn site live! Het was een reis op zich om deze site te maken. Een reis naar “binnen” om vervolgens naar buiten te kunnen treden.

In oktober 2015 ben ik gestart met mijn bedrijf MAP Art and Acting. Aan deze start ging een verdrietige periode vooraf. Een periode waarin ik uiteindelijk veel geleerd heb en mij het noodzakelijke zetje gaf om de stap naar zelfstandigheid te zetten. In die periode is mij vooral duidelijk geworden dat het van essentieel belang is om te doen waar je hart ligt én dat de omgeving waar je dat doet bij je past en goed voelt. Veiligheid en vertrouwen zijn waarden die bovenaan staan als ik met mensen werk, alleen als iemand zich voldoende veilig en vertrouwd voelt bij mij, kan er de noodzakelijke kwetsbaarheid en moed ontstaan om je open te stellen voor verandering. Niets is zo mooi als iemand je dat vertrouwen schenkt en je samen nieuwe wegen en mogelijkheden kunt uitproberen. Ik heb zelf lange tijd veel van mijn eigen potentieel niet aangeboord, ik zie om mij heen dat dat voor veel mensen zo is. Pas toen ik de stap nam naar anderen met de vraag mij te helpen, ontvouwde zich langzaam het pad dat ik wél wil bewandelen. Ik ging niet meer alleen met mijn hoofd werken, maar ook met mijn lijf, hart en handen en hervond mijn creativiteit. Mijn “MAP” werd steeds meer zichtbaar…

Deze website en het publiceren ervan, bleek voor mij ook een metafoor. Een website is je visitekaartje, je zet jezelf en dat wat je doet in de etalage. Ik bleek bij de start in 2015 daar nog niet aan toe, zie ik nu. Het lukte me niet om het zo te krijgen zoals ik wilde, worstelde hoe dat wat ik doe onder één noemer te brengen, de technische kant van een website bouwen viel me ook niet mee en bovenal voelde ik me onzeker over de content van de website. Is het wel mooi en goed genoeg? Zit er wel iemand op mij te wachten? Dat soort belemmerende gedachten… Ik besloot de tijd te nemen. Te beginnen met vertrouwen. Ook besloot ik dat ik niet alles zelf hoefde te kunnen. Goede vriend Jeroen (http://www.praktijkvanrietveld.nl) en Hinse van Dijk (http://www.moustaccio.nl) hielpen mij de website technisch vorm te geven. Vriendin Marlies (http://bredieontwerpt.nl) zorgde voor de huisstijl en dacht mee over de vormgeving. En tenslotte hebben het grenzeloze geduld, liefde en vertrouwen van mijn lieve man Ron en het tomeloze enthousiasme en de briljante kinderlogica van mijn kinderen Gijs en Loek er voor gezorgd dat ik de etalage nu opengooi.

“I spread my wings” en ik zie uit naar de vlucht, zo van hoog in de lucht is de “MAP” goed te zien. Niet alle wegen zijn al zichtbaar, ze zijn er wel, maar nog te ontdekken…